Είσαι ακατάστατη; 7 έξυπνα κόλπα για σπίτι καθαρό και τακτοποιημένο

Απλές καθημερινές συνήθειες που θα σε γλιτώσουν από χρόνο αλλά και κόπο στο ζήτημα του συγυρίσματος. Στο τέλος το όφελος θα εί...






Απλές καθημερινές συνήθειες που θα σε γλιτώσουν από χρόνο αλλά και κόπο στο ζήτημα του συγυρίσματος. Στο τέλος το όφελος θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε όλους τους τομείς.






1. Συμμάζεψε τα ρούχα σου πριν πέσεις για ύπνο
Βασική λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Αν τακτοποιείς τα ρούχα που αλλάζεις την ίδια στιγμή που το κάνεις και δεν φορτώνεις, αντ” αυτού τις γνωστές στοίβες στο πάτωμα ή στην πολυθρόνα η ζωή σου το πρωί θα είναι σίγουρα πιο εύκολη. Ξεχώρισε αμέσως όσα είναι για τα άπλυτα, όσα χρειάζονται αέρισμα ή τα αξεσουάρ που «μαζεύονται» άμεσα και η εικόνα του δωματίου θα είναι πιο καθαρή και σίγουρα πιο ξεκούραση. Για σκέψου το.

2. Κράτησε μόνο τα απαραίτητα

Χρειάζεσαι πραγματικά τρεις τρίφτες για το καρότο, τέσσερις αλατιέρες ή 15 σετ σεντόνια; Κόψε τα περιττά και γλίτωσε αφενός χρόνο από το συγύρισμα, αφετέρου χώρο στην τακτοποίηση.
3. Ουκ εν τω πολλώ το ευ
Το γνωστό ρητό ισχύει για πάμπολλές καταστάσεις της ζωής μας όμως για σκέψου το λίγο όσο αφορά στο κρεβάτι σου! Καλή η διακόσμηση, όμως όσο περισσότερα μαξιλάρια, μαξιλαράκια, ριχτάρια και άλλα διάφορα έχεις αραγμένα, τόσο πιο πολύς ο χρόνος που χρειάζεσαι να το ξεστρώσεις και να το στρώσεις ξανά όλο μαζί.

4. Λύσε το «θεματάκι» με τη χαρτούρα

Οι στοίβες από τους λογαριασμούς και τα γράμματα (λέμε τώρα) που μαζεύονται σε χρόνο μηδέν, λειτουργούν με τον χειρότερο τρόπο για την «ηρεμία» του ματιού και την τάξη του σπιτιού. Ξεφορτώσου όσα δεν χρειάζεσαι και τα υπόλοιπα φρόντισε να τα αφήνεις σε ένα συγκεριμένο μέρος -κατά προτίμησε σε κουτί που κλείνει.

5. Η σημασία στην είσοδο

Μπαίνοντας στο σπίτι, καλό είναι να υπάρχει έτοιμος χώρος για να κρεμάσεις το πανωφόρι σου, να τακτοποιήσεις τα παπούτσια σου, αλλά τα κλειδιά και τις τσάντες σου επίσης. Ενας καλόγηρος και μια ράγα για παράδειγμα, όπως επίσης ένα μπολ ή ένα κουτάκι για να βάλεις τα μικροπράγαματα, που όμως σίγουρα θέλει ένα ξεκαθάρισμα μια φορά τον μήνα.

6. Το κόλπο των πιάτων

Αν δεν έχει πλυντήριο πιάτων φρόντισε να πλένεις το καθετί αμέσως μόλις το χρησιμοποιήσεις, ζητώντας μάλιστα από τον κάθε συγκάτοικό σου να κάνει το ίδιο με τα δικά του. Αν έχεις πλυντήριο κάνε το ίδιο. Ξέπλυνε τα πιάτα και φόρτωσε τον κάδο αμέσως μόλις σηκωθεί από το τραπέζι. Φρόντισε ο νεροχύτης σου να είναι άδειος πάντα και μόνο όφελος θα έχεις…

7. Το κάθε πράγμα στη θέση του

Τελευταία αλλά και πιο βασική συμβουλή είναι να φροντίσεις να δώσεις στο καθετί τη θέση του και να σιγουρέψεις ότι τη γνωρίζουν και όλοι όσοι ζουν μαζί σου. «Ό,τι βγαίνει από κάπου ξαναμπαίνει στη θέση του και μόνο στη θέση του».
Καλή επιτυχία…
πηγή: womenonly.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Είσαι ακατάστατη; 7 έξυπνα κόλπα για σπίτι καθαρό και τακτοποιημένο
Είσαι ακατάστατη; 7 έξυπνα κόλπα για σπίτι καθαρό και τακτοποιημένο
https://2.bp.blogspot.com/-t7nJXP5i1NQ/Vsg52YJZf0I/AAAAAAAAamU/TNJm16YWavo/s400/Cute-Vintage-Make-Up-Vanity-Set.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-t7nJXP5i1NQ/Vsg52YJZf0I/AAAAAAAAamU/TNJm16YWavo/s72-c/Cute-Vintage-Make-Up-Vanity-Set.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/02/7.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/02/7.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy