Ένα τόσο πολύτιμο φρούτο που δυστυχώς είναι τόσο απόμακρο από την διατροφή μας. Σήμερα σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια όμορφ...
Ένα τόσο πολύτιμο φρούτο που δυστυχώς είναι τόσο απόμακρο από την διατροφή μας. Σήμερα σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια όμορφη και νόστιμη μαρμελάδα. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να το βάλουμε στην διατροφή μας. Μια υπέροχη συνταγή από τον γνωστό σεφ Γιάννη Λουκάκο.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι :
5-6 Ρόδια
Ζάχαρη
Χυμό ενός λεμονιού
5-6 φύλλα αμπαρόριζας
Βγάζω το χυμό από τα ρόδια και μετράω την ποσότητά του. Όσο είναι ο χυμός, τόση πρέπει να είναι και η ζάχαρη. Τα βάζω μαζί σε μια κατσαρόλα (χυμό ρόδι & ζάχαρη) και τα βράζω μαζί με το χυμό λεμονιού και την αμπαρόριζα, μέχρι να δέσει το μείγμα. Στο τέλος, ρίχνω και λίγους σπόρους ροδιού.
photos:yiannislucacos.gr